Описание

Вградените ролетни щори са най-често избираното решение в нови сгради. В този случай е важно решението за монтирането им да бъде взето още на етапа на изграждане или евентуално подмяна на дограмата. Вградените кутии за щори се монтират след поставяне на дограмата, но преди изолацията. Важно е да планирате инвестицията си предварително, за да се насладите на естетически приятни и невидими кутии. Кутията за щора на балкона е ок. 18 см, следователно, ако изолационният полистирол не е най-малко 20 см, е необходимо да се подготви правилно перваза във формата на обърната буква L. След това рамката на прозореца трябва да се премести назад спрямо стената.

Както на всеки етап, правилното измерване е важно и тук. Вградената кутия за ролетни щори е монтирана от външната страна на прозореца под фасадната повърхност, което я прави невидима.

Достъпът до кутията за ролетни щори има отвън за поддръжка или обслужване, така че неприкосновеността на личния живот на обитателите да не се нарушава.

Естетическите съображения, т.е. вграждането на ролетната щора във фасадата, е едно от най-важните предимства на решението, но не и единственото. Вградените ролетни щори също осигуряват отлична топлоизолация, тъй като методът на монтаж не пречи на конструкцията на сградата и не причинява топлинни загуби. Това решение е посветено на пасивното строителство. Добро решение е да се изолират преградите.

Безспорно предимство на вградените ролетни щори е възможността за използване на независима мрежа против комари, която ефективно ще ни предпази от нежелани насекоми. Вградените ролетни щори могат да бъдат изработени от пълни с пяна, пластмаса и екструдирани профили.

Подробности

Категории