Описание

Повърхностно монтираните ролетни щори са едно от популярните решения, избрани за модерни сгради, но също и за по-стари сгради. Ролетните щори за повърхностен монтаж могат да се монтират на всеки етап от строителството на къщата, а също и след нейното завършване. Не е необходимо да ги планирате предварително. Системата е подходяща за места, където е невъзможно да се вгради кутията за ролетни щори, например в къща със завършена кота или в имот, където размерът на изолацията е по-малък от размера на кутията за ролетни щори и инвеститорът не го прави. планирате да включите кутията.

Външните ролетни щори могат да се монтират по три различни начина.

Първият начин е монтаж на вдлъбнатина, при който размерите на външната вдлъбнатина на прозореца се считат за габаритни размери. Предимството, разбира се, е лекотата на монтаж, тъй като водачите са завинтени към рамката на прозореца и контролният механизъм е пробит вътре. Друго предимство е, че кутията за ролетни щори е скрита във вдлъбнатината, което подобрява естетиката. Недостатъкът е намаляването на вдлъбнатината на прозореца, което води до по-малко слънчева светлина, навлизаща в помещението.

Проблеми могат да възникнат и ако рамките на прозорците са били твърде плътно изградени, когато сградата е била изолирана, в който случай може да се наложи да се използва системата за монтаж „на стена“.

Монтажът на стената е по-труден и е необходим достъп до отвора на прозореца отвън. Важно е измерванията да са направени правилно, а при изолирана фасада да се добавят размерите на изолацията, за да не се монтират водачите към пенополистирола. Предимство на този метод е, че цялата вдлъбнатина на прозореца се запазва и количеството слънчева светлина не се намалява. Има обаче няколко минуса. Първият е естетичен, тъй като ролетната щора стърчи от стената. Препоръчително е да се обърне внимание на издръжливостта на профилите, тъй като този метод на монтаж намалява здравината, затова се препоръчва да изберете стабилни профили. Последният недостатък може да бъде по-високата цена, тъй като някои фирми, поради характера на монтажа, добавят отделно доплащане за монтаж на ролетни щори.

Третият метод на монтаж е "водачи на рамката за прозорци, кутия, монтирана на стената". Този тип монтаж най-често се избира от инвеститорите, когато размерът на кутията за ролетни щори е по-голям от предвидената дебелина за изолация на сградата.

При ролетните щори за повърхностен монтаж, освен начина на монтаж, можем да изберем и формата на кутията.

Най-популярна е традиционната SK(квадратна) кутия, скосена на 45 градуса. Това е най-евтиното решение. В допълнение към стандартната кутия разполагаме и с полукръгла (кутия от алуминиева ламарина, идеално подходяща за монтаж в ниши на прозорци) и кръгла (кутия от екструдиран алуминий и SKO-P от алуминиев лист, идеално подходяща за фасади) .

 

Освен това можем да избираме от широка гама от цветове, включително дървесни ефекти. Което гарантира страхотни визуални възможности.

Подробности

Категории