Горно монтирани ролетни щори

Как можем да помогнем?

Описание

Третият вид външни ролетни щори са горните щори. Горно монтираните ролетни щори са решение, което също трябва да бъде планирано предварително на етапа на проектиране на дограмата, за да може да се монтира правилно. Това е така, защото кутиите за капаци се монтират заедно с дограмата. Този тип ролетни щори се монтират директно върху прозореца и след това се поставят в специално подготвена вдлъбнатина. Затова при подготовката на отворите за дограмата те трябва да се увеличават автоматично с размера на кутията за ролетни щори. Системата за монтиране отгоре се препоръчва за пасивна конструкция. Горно монтираните ролетни щори обикновено имат достъп за преглед или сервиз отвътре. В наши дни има и ролетни щори с достъп отвън на сградата, гарантиращи по-голяма свобода в интериорния дизайн, тъй като всякакви ремонтни дейности няма да пречат на интериора.

Най-големите предимства на горно монтираните ролетни щори са тяхната разумна цена, както и лесен монтаж и удобна употреба. Горните щори са произведени от висококачествен PVC, материал с много добри топлоизолационни свойства. Завесите с ролетни щори се предлагат в много цветови варианти, благодарение на които получаваме огромни възможности за съчетаване на завесата с фасадата на сградата. Освен това осигуряват страхотна защита от слънце, вятър и шум.

Недостатъкът на това решение е, че има малък достъп за инспекция, което ще затрудни работата като монтиране на електрически двигател. Недостатъкът е, че височината на вдлъбнатината на прозореца трябва да бъде намалена с прибл. 20 см, за да се създаде място за кутията за ролетни щори, което ограничава количеството слънчева светлина, влизаща в стаята.

Монтирането на горни щори е възможно и в съществуваща сграда, ако решите да смените дограмата. Не забравяйте обаче, че дограмата трябва да бъде намалена с размера на кутията.

 

Подробности

Категории