Описание

Правилният монтаж на прозорците и дограмите е в основата на това да бъдат напълно функционални и да изпълнят всички очаквани параметри. В наши дни прослойният монтаж, т.нар. „топъл монтаж“ е стандарт, тъй като осигурява правилни изолационни параметри в контактната точка между прозорец и стена чрез допълнителна защита на топлоизолационния слой. На практика това включва добавяне на два изолационни слоя: външен и вътрешен. Отвътре трябва да е паронепропусклив слой, а отвън трябва да е паропропусклив и да предпазва от проникване на вода дори при обилни валежи в същото време. Това е важно, защото само сух изолационен слой гарантира дълготрайна защита срещу замръзване и мухъл.

Мястото, където прозорецът се среща с външната стена, е изключително изложен на загуба на топлина и влага; ето защо е толкова важно да се уплътни връзката на дограма със стена. Ето отделните елементи на изолацията:

  • вътрешно уплътнение (пароустойчива лента) - представлява защитен щит за топлоизолационен слой, който предотвратява проникването на водни пари и влага от вътрешността на сградата;
  • среден слой (монтажна пяна) - действа като топло- и акустичен изолатор;
  • външно уплътнение (паропропусклива лента) - предпазва от проникване на влага във вътрешността на сградата, като в същото време прави възможно извеждането й от вътрешността на сградата към нейната външна.

Също така се препоръчва използването на така наречените "топли первази на прозорците". Осигуряват допълнителна защита срещу дълготрайни външни атмосферни условия (вода/вятър), като елиминират явлението от удари или топлинни мостове между прозорците и первазите.

Ние предлагаме добре оборудван и обучен екип от професионалисти и пълно обслужване на монтажни услуги, свързани с дървена дограма. Ние предоставяме ГАРАНЦИЯ за нашите продукти и услуги!

Remont4e предлага професионални замервания и монтажни услуги на:

  • PVC и алуминиева дограма
  • первази
  • външни врати
  • ролетни щори/фасадни щори
  • гаражни врати

Подробности